Over ons

WTB Technisch Tekenaar EM is een eenmans ‘Engineeringsbureau’ die zich bezighoudt met het ontwerpen, berekenen, tekenen en het uitwerken van werktuigbouwkunde installaties volgens bestek, zowel voor projecten binnen de utiliteits- als voor de woningbouw.

Het bureau "WTB Technisch tekenaar EM” is in 2012 in Heerhugowaard opgericht. Ons bureau kreeg dankzij het efficiënt uitvoeren van werkzaamheden in korte tijd grote bekendheid in Nederland.

Onze specialiteit

Wij ontwerpen en modelleren diverse systemen, zoals: centrale verwarming, WKO, Airco, luchtbehandeling, sanitair en riolering. Dit doen we voor openbare gebouwen, appartementen, wolkenkrabbers, kantoorruimtes, hotels, ziekenhuizen, sportzalen, productieruimtes, en overige ingewikkelde gebouwen.

Ons doel is om met moderne methodes efficiënte oplossingen te vinden voor de projecten van onze opdrachtgevers.

Wij houden ons strikt aan de NEN en ISSO standaarden en onze projecten zijn daarom altijd: beheersbaar, onderhoudsvriendelijk en betrouwbaar.

Onze werkervaringen

In de loop van de jaren hebben wij ruim 100 projecten gerealiseerd met een budget variërend van € 200.000 tot € 8 miljoen.

De bovengenoemde werkzaamheden worden uitgevoerd met de BIM-technologie.

De BIM (Building Information Modeling) technologie is gebaseerd op 3D simulatie of het staat gelijk aan virtuele bouw in de digitale wereld. Daarmee is het mogelijk om voor aanvang van de bouwwerkzaamheden eventuele problemen te signaleren en optimale oplossingen te vinden. Het BIM-model wordt vaak gebruikt voor het 3D-ontwerpen van de gebouwen. Het gebruik van het BIM-model vergemakkelijkt beslissingen te nemen, problemen worden eerder inzichtelijk en kunnen daarom ook eerder opgelost worden en laat toe om onze ideeën te presenteren aan opdrachtgevers en aan andere partijen die betrokken zijn bij het ontwerp. Dit verlaagt de faalkosten, maakt de planning helder en verkort de termijnen. Het BIM-model zorgt ervoor dat vanaf het ontwerp tot de exploitatie toezicht kan worden gehouden op financiële en technische stromen.